AKTUELNO

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je danas da takozvani nezavisni organi vode "politički rat" protiv vlasti, umesto opozicije za koju je rekao da je slaba i nejaka.

Martinović je u skupštinskoj raspravi rekao da su ulogu opozicije, umesto političkih stranaka, preuzeli na sebe Saša Janković, njegov naslednik Miloš Janković, poverenik Rodoljub Šabić, razni stručni i nezavisni eksperti.

"Pitam kolege iz SNS, koga smo mi to smenili od 2012? Da li je smenjen Šabić, a svaki dan vodi kampanju protiv Aleksandra Vučića pod firmom nezavisnog organa", naveo je Martinović.

Kaže da je Šabić svojevremeno bio potpredsedik parlamenta, ministar iz jedne partija DOS-a, a sad ođednom kaže da nema veze sa dnevnom politkom dok samo napada Aleksandra Vučića, Bratislava Gašića, Maju Gojković i Marijana Rističevića.

"Da li smo smenili bilo koga iz Agencije za borbu protiv korupcije. Biraćemo isti sasatav Fiskalnog saveta koji je kritikovao svaki potez vlade, ministarstava privrede i finansije. Mi se ne plašimo ozbiljne i argumentovane kritike", poručio je Martinović.

Povodom krtitika opozicije na predlog da Zoran Pašalić bude izabran za Zaštitnika građana, Martinović je poručio da Pašalić nije član SNS i da nema nikave veze sa SNS.

"Čovek je predsednik Prekršajnog apelacionog suda, izuzetno je dobro radi svoj posao. O tome govori statistika?, rekao je Martinović.

Na kritike što parlament nije tri godine razmatrao izveštaj Zaštitnika građana, Martinović kaže da izveštaj Saše Jankovića za 2015. nije razmatran jer je to nije bio izvestaj ombudsmana, nego jednog od budućih predsedničkih kandidata.

PREGOVORI U VLADI O FIJATU! Razgovori se nastavljaju SUTRA

Taj Jankovićev izveštaj, dodaje, bio je pun političkih ocena i odnosi se na rad džavnih organa koje po zakonu ombudsman ne može da kontroliše.

"Ombudsman nema pravo po Ustavu da kritikuje rad vlade bez obzira koliko mu se ona sviđa ili ne", istakao je Martinović.

Martinović je pokazao naslovnu stranu sutrašnjeg NIN-a na kojoj je fotografija zloglasnog nemačkog nacističkog logora Aušvic sa naslovom "Radni logor Srbija" i naveo da nije čuo da se bilo ko od nezavisnih branilaca ljudskih prava i sloboda tim povodom oglasio.

"Ovo je sramota", kaže Martinović i navodi da je Srbija suverena zemlja koja se bori da izađe iz teške krize koju su SNS ostavili u nasleđe, a NIN za svoju državu kaže da je radni logor.

Martinović je rekao i da nije čuo nijednog poverenika za zaštitu podataka o ličnosti, nevladinu organizaciju, Žene u crnom, povodom toga što je na društvenim mrežama objavljena umrlica za Aleksandra Vučića, za živim čovekom.

"Nisam čuo ni Miloša Jankovića, ni Šabića, nikog od nezavisnih organa da su rekli jednu jedinu reč protiv ovakvih monstruoznih stvari", rekao je Martinović.

"Hoću da građani znaju ko su oni koji se u Srbiji predstavljaju kao nezavisni stručnjaci, a jedini cilj im je borba protiv SNS. Tu mislim i na Sašu Jankovića i na MIloša Jankovića", naveo je Martinović.

Posle obraćanja Martinovića usledilo je nekoliko reklamiranja Poslovnika, i kraća pauza posle koje je predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla opomenu šefu poslaničke grupe Dveri Bošku Obradoviću zbog poređenja parlamenta sa Aušvicom.

#Aleksandar Martinović

#Rat

'