AKTUELNO

Advokat i kriminolog Lazar Glišović istakao je za TV Vesti da je slučaj porodice Đokić i dalje u razmatranju, kao i to da će se prihološki mentalni sklop ubice, tek utvrditi veštačenjem.

Cela Srbija od prošlog meseca bruji o svirepom ubistvu tročlane porodice Đokić. Policija je tokom prethodnih dana "češljala" selo u potrazi za počiniocem. Meštani su ostali u šoku kada su saznali da je za zločin osumnjičen Goranov brat od tetke, Goran Džonić, nakon čega su danas u posle podnevnim časocima uhapšena još dvojica osumnjičenih.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković, Tanjug/Zoran Živković

Kako je Glišović dodao, pored svih ostalih, zloba i zavist su zasigurno jedan od mogućih motiva kod ubice.

- Zločin podseća na krivična dela iz devedesetih godina. Napravio sam paralelu jer su ljudi ranije čuvali novac u kućama, što je bio slučaj i sa porodicom Đokić. Dakle osim imonvinskog delikta, došlo je i do krvnog delikta, što je mnogo gore - rekao je Glišić, pa se osvrnuo na ubicu:

- Interesantno je utvrditi to da imamo novu informaciju da su još dve osobe lišene slobodne, gde je potrebno utvrditi da li su oni delovali udruženo, ili su samo bili pomagači. Dakle, u sklopu ličnosti ne mora uvek biti psihičko oboljenje. Osumnjičeni nema kaznenu evidenciju, bio je pripradnik MUP, što podrazumeva bezbednosnu proveru - kaže Glišović.

Foto: TV Vesti

DŽONIĆ BIO ROĐAK PORODICE ĐOKIĆ

Kako je naveo Glišović, česti su slučajevi da neko od članova porodice ubije druge članove.

- Po pravilu, najveći broj ovakvih dela se dešava i imaju vezu sa članovima porodice, i neretko se osumnjičeni u prvom talasu istrage traže u porodici, i to je razlog zašto se to istraživalo odmah nakon sahrane - otkrio je Glišović.

POKUŠAO KRIVICU DA SVALI NA SINOVE

Komentarišući pokušaj da Džomić krivicu svali na sinove, Glišović se dotakao i navoda da je osumnjičeni novac zakopao u dvorištiu svog sina, kako bi se ogradio od zločina, što će biti jedan od ključnih tragova veštačenja.

Foto: TV Vesti

Kako je Glišović dodao, Džonić je poligraf prošao iz razloga što ima problema sa dijabetesom, što je, kako je naveo, dokaz da poligraf ne mora uvek da bude jedan od relevantnih dokaza.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: