AKTUELNO

Nebojša Čović, bivši podpredsednik Vlade Srbije i bivši predsednik Koordinacionog centra za KiM komentarisao je za Pink izjavu predsednika Aleksandra Vučića, da postoji izvestan strah kao i bojazan šta će se u narednom periodu dešavati na severu KiM, dodajući da Albanci zasigurno pripremaju naredne napade.

Kako mediji navode, 6. novembar jeste datum kada se planira naredni upad Albanaca na sever KiM, a Čović dodaje da poslednja dešavanja i nemiri na KiM oko tablica, kao i forsiranje priče o reciprocitetu, jesu bile pokazne vežbe i zauzimanje logističkih pozicija za nešto dalje što se sprema.

To je Valač, trafostanica i Gazivode. To su crvene linije sa naše strane - objašnjava Čović.

Kako je objasnio, ako Albanci ne mogu da sprovedu misiju propisanu Rezolucijom 12 44, ima ko će da ih sprovede, a to je Srbija, što podrazumeva odbranu države, interesa, odnosno srpske nacionalne zajednice.

Foto: TV Pink Printscreen

Čović se dotakao i najnovije izjave Bakira Izetbegovića, koji, kako kaže priziva rat.

- Juče smo nakon Vučićevog i Čovićevog sastanka imali jasne poruke, a to je da Hrvati i Srbi ne žele rat, kao i deo BiH, međutim, političko rukovotstvo sa bošnjačke strane pokušava da podigne tenziju u međunarodnoj javnosti. Oni su zarobljeni u prošlim vremenima, misle da su žrtva, i da će im NATO na srebrnom poslužavniku dati neku državu, a slično se ponašaju i na KiM - objašnjava Čović.

Kako je dodao, u BiH i na KiM pokušavaju da podizanjem tenzija unize Srbiju i proglase je za sve krivom.

Koriste se priče malignih uticaja Rusije i Kine, mada je svemu doprineo i Incko pred odlazak, donoseći one zakone, i time otežao trenutnu poziciju - rekao je Čović.

Autor:

#Kim

#Nebojša Čović