AKTUELNO

Narodni poslanik Vladimir Marinković objašnjava da još od kada je predsednik Srbije bio premijer, agenda Srbije i njegove borbe jeste mir i stabilnost Srbije.

- Njegov predlog je da se napravi Carinska unija, jer je slobodan protok ljudi, robe i kapitala benefit za sve zemlje u regionu, a ne samo za Srbiju - kaže Marinković.

Kako dodaje, primer inicijative Otvorenog Balkana, kao i predlog koji su prihvatile Severna Makedonija i Albanija važni, dok Crna Gora i ostale zemlje iz političkih razloga ne žele da ga prihvate, iako on ide u korist svima.

Foto: TV Pink Printscreen

- To su zemlje koje nisu stabilne, i koje imaju probleme u politici. Svedoci smo da za sve te unutarnje probleme krive Srbiju, i da će to biti tako i u nastavku - navodi Marinković.

Kako Marinković dodaje, Vučić je otvorio i pokrenuo neku vrstu nove doktrine, Srbija je otvorena ka regionu, i u tome ćemo nastojati. On je spreman da razgovara sa svima, videli smo i sa Čovićem. Srbija je pružila ruku prema svima, a na ostalima iz regiona je da prihvate pruženu ruku - objašnjava Marinković.

Novinar Darko Zlojutro ističe da sa jedne strane imamo priču gde Srbija svima pruža ruku, do se sa druge strane vodi verzija hladnog rata, gde je juče misija EU iznela zastrašujuće podatke da je u prethodna dva dana u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori objavljeno 137 tekstova koji govore o ratu u Bosni.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imamo nekoga ko priziva na rat, videli smo hajku i na Vučića, kakvi su to tekstovi. Imamo dve strane, akciju pomirenja, a sa druge strane imamo i ljude koji to koče, i prizivaju duhove prošlosti. Kao da im nije u interesu da Srbija napreduje - naveo je Zlojutro.

Autor:

#Aleksandar Vučić

#Darko Zlojutro

#Otvoreni Balkan

#Vladimir Marinković