AKTUELNO

Optužbe ,,Blica“ da je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić antivakser su ne samo neosnovane, već i neodgovorne, jer se tako šalje lažna poruka javnosti da je jedan od ministara u Vladi Srbije protiv njene politike vakcinacije – ovako je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev u najkraćem opisao navode pomenutog medija da su ostali ministri ljuti na Krkobabića jer se nije vakcinisao.

On napominje da Krkobabić nikada nije javno govorio o načinima borbe protiv koronavirusa poštujući lekarsku struku, jer je i sam čovek od struke u svojoj oblasti. Za razliku od raznih tabloida i njima priklonjenih opskurnih javnih ličnosti koji o koronavirusu navodno znaju sve, ministar Krkobabić se ne bavi virusom kao takvim, ali kao zaštitnik penzionera svojim radom pomaže upravo najranjiviju i bolesti najpodložniju kategoriju stanovništva. 

Ako penzioneri, kao najdisciplinovaniji deo populacije kada je reč o vakcinaciji, daju podršku Krkobabiću bez obzira na to da li je vakcinisan ili ne, zašto bi to bilo kome bio problem – pita se Đurđev. 

Takođe napominje da je napad na Krkobabića napad i na 45 odsto punoletnih građana Srbije koji su, po svojoj slobodnoj volji i po ustavnim pravima, odlučili da se ne vakcinišu, svako iz svog razloga. ,,Blic“ pravi podelu na vakcinisane i nevakcinisane građane. Šta je sledeće – podela na zdrave i bolesne građane? Bolje bi bilo da pišu o značajnim rezultatima koje je Krkobabićevo ministarstvo za kratko vreme postiglo, a ne da zagledaju u njegov zdravstveni karton – zaključuje predsednik Srpske lige.

Autor: