AKTUELNO

"Njegove reči i srdačna dobrodošlica više govori od toga da li je on bio u farmerkama ili nije."

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je u Beogradu dočekan na "najvećem mogućem nivou sa izuzetnim gostoprimstvom".

- Gospodin (potpredsednik vlade Branislav) Nedimović je bio izuzetno srdačan i prijatan i u tom delu tehničkog prijema ja se nisam obazirao ko kako izgleda. Znam da možda to u diplomatskom smislu može da predstavlja određenu poruku. Ali upravo njegove reči i srdačna dobrodošlica više govori od toga da li je on bio u farmerkama ili nije - rekao je Krivokapić novinarima nakon sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Krivokapić je juče doputovao u prvu zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dočekao ga je potpredsednik srpske vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, u farmerkama i bez kravate.

Crnogorska opozicija ocenila je to kao poniženje, ne za Krivokapića lično, nego za državu koju predstavlja.

Krivokapić je istakao da su na današnjem sastanku primarno razgovarali o ekonomskim temama i da su najmanju pažnju posvetili politici.

- Još jedna tema koja možda nije značajna u odnosu na ove velike, ali jeste za Crnu Goru, to je eUprava. Upravo je premijerka kao ministarka svojevremeno pokrenula brojne projekte koje mi želimo u sledećem vremenskom periodu da zajednički realizujemo kako bi građanima učinili život lagodnijim - rekao je on.

Istakao je i da je za Crnu Goru prioritet brzi završetak autoputa Bar-Boljare koji će tu državu povezati sa najznačajnijim koridorima.

- Crna Gora je jedina država Zapadnog Balkana koja je ostala slepo crevo u povezivanju sa ključnim koridorima. Mi ćeo sve učiniti da u decembru 2027. godine dodjemo do kontrolne tačke sa auto-putem koji ubrzano gradi Srbija - rekao je.

Krivokapić se ranije sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u toku dana će se sastati s predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem i prisustvovaće večeras sastanku inicijative "Otvoreni Balkan" u kojoj su Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

#Branislav Nedimović

#Zdravko Krivokapić