AKTUELNO

Maja Gojković, minstarka kulture i informisanja Srbije, rekla je za Pink da je usvojeno rešenje za formiranje Nadzornog odbora za praćenje medija tokom predstojeće izborne kampanje.

- Pre neki dan smo doneli rešenje o formiranju tog nadzornog odbora koji je rezultat međustranačkog dijaloga koji je vođen u Skupštini Republike Srbije i sada nema nikakvih prepreka za početak njegovog rada - rekla je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako ističe ovaj organ će nadzirati rad medija koji će se baviti time kako će i koliko u medijima biti zastupljeni politički igrači.

- Izborna kampanja za ozbiljne političke stranke i političare traje stalno, a ne samo u tih nekoliko nedelja kada traje izborna kampanja - rekla je Gojković.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njenim rečim veliko razumevanje predsednika države Aleksandra Vučića doprinelo je da se mnogo više ulaže u razvoj kulture Srbije.

Ona se osvrnulna na to da se uskoro usvaja budžet za Ministarstvo kulture i informisanja.

- Prestigli smo i tih jedan odsto iz budžeta što je više od evropskog standarda. To nije bilo lako uspeti u ovim teškim vremenima tokom epidemije koronavirusa - kaže Gojković.