AKTUELNO

Srpska napredna stranka osvojila bi 54 odsto glasova, kada bi se izbori održavali ovih dana.

Ukoliko bi se ovih dana održali parlamentarni izbori Srpska napredna stranka sama bi nadmoćno osvojila skupštinsku većinu, odnosno 54 odsto glasova, pokazuje julsko istraživanje "Ipsos stratedžik marketinga".

Procenat od 54 odsto glasova opredeljenih birača, koliko bi dobio SNS u procentima se skoro poklapa sa onim koji je Aleksandar Vučić dobio na predsedničkim izborima u aprilu ove godine.

Pročitajte još: VUČIĆ obišao radove na Koridoru 10: Ovo je jedno od najlepših, ali i najtežih gradilišta u Srbiji, PONOSAN SAM!

Prema istraživanju "Ipsosa", Pokret slobodnih građana Saše Jankovića dobio bi 11 odsto glasova, a SPS osam.

Što se tiče desnice, Šešeljev SRS i Dveri Boška Obradovića nalaze se na ivici cenzusa sa po pet odsto glasova.

Ispod cenzusa bili bi DS i DJB sa po četiri odsto dok bi ostale stranke dobile ukupno devet odsto glasova, dok se SDS Borisa Tadića se ne nalazi među prvih sedam stranaka.

- Nema dileme da SNS treba da se zahvali na odličnom rejtingu upravo Vučiću, a zanimljivo je upravo to da se rejting stranke skoro poklapa sa njegovim rezultatom na predsedničkim izborima. To nije slučaj sa Sašom Jankovicem, koji je u padu i čiji pokret u procentima ima manje glasača od onoga koliko je ljudi za njega glasalo kao predsedničkog kandidata", rekao je direktor sektora za istraživanje javnog mnjenja u "Ipsosu" - Marko Uljarević.

#Aleksandar Vučić

#Istraživanje

#SNS

'