AKTUELNO

Evropi predstoji energetska kriza i zato je važno da Srbija nastavi da sa ruskim Gaspromom gradi interkonektivne gasovode koji bi bili nastavak Turskog toka, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On ističe da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravilno i odgovorno razume da je za Srbiju, najbrže rastuću ekonomiju u Evropi, gas pitanje svih pitanja jer je njegova potrošnja u poslednjih nekoliko godina duplirana. -

To je jasan znak da Srbija doživljava ekonomsku ekspanziju, ali bez saradnje sa ruskim Gaspromom, kao pouzdanim energetskim partnerom naše zemlje, energetska, a time i ekonomska stabilnost Srbije bi bile dovedene u šitanje – navodi Đurđev.S

udeći po Đurđevu, predstojeći razgovori predsednika Vučića i Putina biće izuzetno važni, ali očekuje najbolji mogući ishod. 

- Zvanična Moskva dobro zna da je Srbija jedina evropska zemlja koja nije uvela nikakve sankcije Rusiji, da Srbija nije bila prepreka u izgradnji ni Južnog ni Turskog toka, naprotiv, da je naša zemlja zajedno sa Gaspromom izgradila 400 kilometara gasovoda. Zato očekujem razumevanje naših ruskih partnera, jer energetski stabilna i ekonomski jaka Srbija ide u korist ruskoj geopolitičkoj strategiji na ovim prostorima. Nismo, niti ćemo jedni drugima ikada okrenuti leđa kada je teško – zaključio je predsednik Srpske lige.