AKTUELNO

Odlučna inicijativa Stefana Krkobabića, funkcionera PUPS-a i potpredsednika Narodne skupštine da osobe sa invaliditetom konačno, u broju od najmanje 30, učestvuju u radu skupštine predstavlja najbitniji iskorak u suštinskoj promeni položaja osoba sa invaliditetom.

- Samo ako i lično odlučuju mogu da menjaju stvari na bolje - istakao je Krkobabić.

Centar za razvoj Beograda uručio je danas Stefanu Krkobabiću Povelju za najinkluzivniju inicijativu godine, kao priznanje za visok stepen društvene i političke svesti i savesti, osećaj za potrebu da se srpsko društvo kreće u pravcu podsticanja inkluzivnosti i zaštite najranjivijih društvenih kategorija, te visok stepen humanosti.

Krkobabić je oktobra ove godine predložio Narodnoj skupštini da osobe sa invaliditetom budu zastupljenije u parlamentu, odnosno da među budućih 250 poslanika bude 30 osoba sa invaliditetom.

Direktor Centra za razvoj Beograda Vladimir Jestrović izjavio je da nije bilo sumnje kome će povelja pripasti ove godine, s obzirom na ozbiljnost predloga i institucije kojoj je predočen.

- Gospodin Krkobabić nije učinio politički, već human i savestan potez predloživši da osobe sa invaliditetom, shodno procentualnom učešću u ukupnoj populaciji, budu srazmerno zastupljene u nacionalnom parlamentu. Time je pokazao da politika zaštite najugroženijih kategorija stanovništva, kao temelj delovanja političke partije kojoj pripada, nije tek puka proklamacija, već nešto što se realizuje i u praksi - izjavio je Jestrović.

Foto: Nada Balkana

Stefan Krkobabić se zahvalio Centru za razvoj Beograda.

- Ova povelja je velika privilegija, ali i podstrek i obaveza da dam sve od sebe da u političkom i društvenom prostoru Srbije zastupam interese najranjivijih, a ujedno i najtiših društvenih grupa. Između bezličnog kapitalizma koga zanima samo profit i društva socijalne pravde sa ljudskim likom uvek ću, i kao čovek i kao funkcioner PUPS, birati ovo drugo - izjavio je Krkobabić.

Video: PUPS

#Stefan Krkobabić