AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Islamske Republike Iran Rašida Hasanpura i istakao da je interes Srbije da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti, jer dve zemlje vezuju istinski prijateljski odnosi.

Predsednik Vučić je zahvalio na principijelnom stavu Irana da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, za koji je ambasador Hasanpur rekao da će ostati čvrst, kao i podrška opredeljenju naše zemlje da se sva otvorena pitanja rešavaju dijalogom.

Ambasador Hasanpur je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Raisija i poziv za posetu Iranu, kao i čestitke za uspešnu konferenciju povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja, koja je, kako je rekao, pokazala nezavisnost spoljne politike Srbije.

Dvojica sagovornika su razmotrili napredak ostvaren u ekonomskoj saradnji Srbije i Irana, kao i predloge za nove pomake, s obzirom na postojeće mogućnosti, na primer u oblasti poljoprivrede.

Predsednik Vučić i ambasador Hasanpur su izrazili nadu da će uskoro biti realizovani ranije planirani međudržavni kontakti.

Na sastanku su razmenjena mišljenja i o globalnim političkim i ekonomskim tokovima.