AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banja Luci.

Vulin i Višković su sa radošću konstatovali da se svaki dogovoreni projekat između Srbije i Srpske na inicijativu predsednika Srbije Vučića i srpskog člana predsedništva BiH Dodika uspešno realizovao i da srpski narod i u Srbiji i u Srpskoj samo želi mir, prosperitet i napredak.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije


„Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska može biti mirna i sigurna da će biti čuvana i sačuvana i da će biti pomagana na svaki mogući način. Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije, a briga o Srbima van granica Srbije dužnost svakog predstavnika vlasti Srbije. Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu, ali isto tako napominje da se prava i nadležnosti Republike Srpske dobijene Dejtonskim sporazumom ne smeju umanjivati ili poništavati“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije


Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je most "Bratoljub", koji su nedavno svečano otvorili i pustili u rad ministri Vulin i Mitrović, ulio novu nadu Srbima sa obe strane Drine i dodao da "Bratoljub" srpskom narodu donosi prosperitet, napredak, nove mogućnosti i čvršću povezanost.


Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na brizi za srpski narod u Republici Srpskoj i za svu pomoć i podršku koju im pruža.

Autor: