AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem o položaju srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije.

Ministar Vulin zahvalio se crkvi na upornoj borbi za opstanak našeg naroda i poručio da Kosovo nije i neće biti država dok god Srbiju vodi njen predsednik Aleksandar Vučić.

Foto: Foto/MUP SRBIJE

Ministar Vulin, koji je u ranijem periodu i sam kao direktor Kancelarije za KiM brinuo o Srbima i boravio na Kosovu i Metohiji, istakao je da država Srbija izuzetno vodi računa o svom narodu na prostoru Kosova i Metohije, i da sva ljudska i verska prava srpskog naroda moraju biti zaštićena i poštovana, kao i naše svetinje. Ministar Vulin posebno se zahvalio episkopu Teodosiju za dosadašnji rad i doprinos opstanku i jedinstvu srpskog naroda.

Foto: Foto/MUP SRBIJE

Ministar Vulin pozvao je Međunarodnu zajednicu da konačno počne da se pridržava svojih ovlašćenja i svog mandata i natera privremene vlasti u Prištini da počnu da poštuju i sprovode dogovore i sporazume postignute posredstvom Međunarodne zajednice i da vrate oduzeto zemljište Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu i Metohiji.

#Aleksandar Vulin