AKTUELNO

Šef "kavčana" Radoje Zvicer bio je spreman da, kako se saznaje, za ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića plati i 100 miliona dolara. Sam Zvicer to je rekao u telefonskom razgovoru koji je u decembru prošle godine presrela policija jedne države EU. U komunikaciji sa svojim saradnicima, vođa "kavčana" je u više navrata u šiframa pomenuo i "glavnog šefa" koji sve politički podržava i "na vezi je sa zapadnim službama".

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije profesor doktor Dejan Miletić podsetio je jutros na TV Pink u jutarnjem programu kod Jovane Jeremić da je u Crnoj Gori među bananama nađeno oko dve tone kokaina u kratkom vremenskom periodu, a zatim se zapitao i koliko li je plaćeno Pukanićevo ubistvo.

Foto: TV Pink Printscreen

Među banamama ste našli dve tone kokaina, a koliko tek nije pronađeno? Koliko je to sivog novca za koji niko ne zna gde je? Plaćaju 100 miliona za ubistvo. Koliko su platili Pukanićevo ubistvo? Šta još treba da se desi da je Milo Đukanović na čelu? Čije on interese brani? Koga štiti? Dokle više mi imamo jednu takvu situaciju, to je bruka i mnogo mi je žao što je to tako, to ne bi smelo da se dešava. Crna Gora je pod Milom Đukanovićem ušla u NATO. Tim novcem može da se kupi svaki međunarodni predstavnik. A šta imate, haos, bedu... - vikao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković kaže da se u Crnoj Gori u poslednje vreme pokazuje nervoza, odnosno da je to znak kako je mafija iz regiona dodirnula osinje gnezdo.

Foto: TV Pink Printscreen

Pokazuje se nervoza, ovo je sve znak da ste dirnuli osinje gnezdo. Ko trpi? Trpi pre svega narod. Oni dok imaju novac, oni su mirni. Način i tempo na koji oni pokušavaju da vrše teška krivična dela, tu je samo finansijski interes. Svaka država ima mafiju, nažalost, ali nije dobro da država ima mafiju. Kriminal obesmišljava legalan rad, veoma je važno da država ima integritet. Obaveza Europola je bila da javi takve informacije - govori Vuković.

Urednik u dnevnom listu "Srpski telegraf" Borko Kašanski kaže kako smatra da je naručilac atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića negde van regiona.

Foto: TV Pink Printscreen

Put droge uvek nadgledaju strane službe. Nekada ti možeš da žrtvuješ 500 kilograma, da bi prošle dve tone. Veliki je to novac. Naravno, ne postoji šansa i da pored Mila, postoji neka moćna služba. Ja mislim da je negde van regiona naručilac atentata na Vučića - kaže Kašanski.