AKTUELNO

Iako politički neistomišljenici imaju različite stavove po brojnim pitanjima, određene činjenice su jednostavno - činjenice. Aktuelnoj vlasti se određeni rezultati ne mogu spočitavati, saglasni su Radun i Nestorović.

Komentarišući najnovije najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pomoći građanima, Veljko Nestorović sa portala Kosovo-online pozdravlja to što država i dalje izdvaja ogromna sredstva za podršku. Podseća da, osim povećanja plata medicinskim radnicima i najave novih 100 evra mladima, sutra i penzioneri dobijaju po 20.000 dinara jednokratne pomoći.

Politički analitičar Branko Radun u celom paketu pomoći izdvaja kao najznačajnije povećanje plata medicinskim radnicima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je jako važno jer ne znam kako bismo izgurali pandemiju koronavirusa bez tih ljudi. Doktori su već krenuli da nam odlaze u inostranstvo, ali povećanje plata je donekle taj proces zaustavilo. Zahvaljujući tome, uspešno smo prebrodili korona krizu – kaže Radun za Pink.

Kada je reč o predstojećim izborima i konstantnim napadima dela opozicije na račun svega što je urađeno u Srbiji i njenoj prestonici, analitičar kaže da mala grupa ljudi sebe doživljava kao elitu kojoj smeta sve što je nacionalno i tradicionalno.

- Oni imaju negativan odnos prema svojoj državi, crkvi, kulturi, istoriji... Vode kampanju protiv svega što je nacionalno i to proglašavaju maltene fašizmom. To nije normalno – kaže Radun za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Nestorović dodaje da, čak i kada je nešto urađeno kako valja, to pojedinci neće priznati.

- Napada se Stefan Nemanja, napada se bolnica u Batajnici jer je pukla cev, napada se Novak Đoković, Beograd na vodi, auto-put... Bitno je samo da se opljuje ono što se dobro uradi. Ne daj Bože da se pohvali nešto što je dobro urađeno i da se kaže: „Ne slažemo se politički, ali za ovo svaka čast“ – kaže Nestorović.

#Branko Radun

#Novo jutro

#Veljko Nestorović