AKTUELNO

Visoki funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović gostujući na TV Pink kaže kako će se njegova stranka truditi da pozitivno vodi izbornu kampanju i da će ljudima pokazati šta su uradili, kao i koji je plan za budućnost.

Sa druge strane, Đukanović smatra kako će kampanja biti paklena, zbog predstavnika opozicije koji unapred znaju da će izgubiti na izborima, a zatim je Đukanović podsetio i kako opozicija još nije predstavila svoj program.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi ćemo se zaista truditi da vodimo pozitivnu kampanju i da ljudima prikažemo isključivo šta smo uradili i koji je plan i program za budućnost. To je ono što gađane zanima. Ukoliko ne dođe do nekih velikih svetskih turbulencija, mislim da je realna priča da prosečna plata bude 1.000 evra i već možemo da razmišljamo da nam se građani koji su otišli, se vrate u svoju zemlju. U budućnosti ćemo se dosta baviti dijasporom. Naš IT spada u TOP 20 na svetu, bili bi i na boljoj poziciji da smo mnogoljudnija zemlja - kazao je Đukanović.

Đukanović je izjako i kako je sinoć gledao "Utisak nedelje" na Đilasovskoj "Nova S" televiziji, nakon čega je zaključio da njihovi sagovornici razmišljaju kao da su ostali u 20. veku. Govoreći o lažnim ekolozima koji se već danima okupljaju ispred Predsedništva Srbije, Đukanović kaže kako bi oni želeli da mi pasemo travu, kao i kako se stvara narativ da je glas za Vučića, zapravo glas za Rio Tinto.

Foto: TV Pink Printscreen

Oni su svesni da ne mogu ništa na izborima, da će da izgube, oni nikakav program nemaju. Koji su to program predstavili? - dodao je on.
Zašto će biti pakleno teško? Ja sam sinoć gledao i to mi je bilo fascinantno, bacio sam oko na onu emisiju "Utisak nedelje", tamo su gostovali neki ljudi koji su sa razmišljanjem ostali na kraju 20. veka. Oni i dalje smatraju da niko ne treba privredno da se razvija, da ne idemo u korak s vremenom, oni bi da pasemo travu. Ti koji finansiraju ekološke pokrete, njima je cilj da Srbija ostane zaostala zemlja ekonomski. Stvara se naratim da je glas za Vučića, glas za Rio Tinto. E, onda mora na silu to da se nameće, onda kampujemo ispred Predsedništa, jedemo prasetinu i mažemo kajmak. Prošla vlast je govorila da je za Rio Tinto, ne ova, tako da idite kod njih - rekao je Đukanović.