AKTUELNO

Urednik spoljnopolitičke redakcije dnevnog lista politika Dragan Vukotić govorio je za Pink o aktuelnim političkim temama, ocenivši da je evropski put najbolja opcija za Srbiju.

Vukotić je govoreći o eventualnom ulasku Kosova u EU, ocenio da bi to bilo veoma teško, jer se, da bi neka zemlja ušla u EU, moraju saglasiti sve članice, a pet zemalja nije i ne namerava da prizna Kosovo.

On je ukazao da treba imati uvidu i skori referendom o nezavisnosti Katalonije.

- Mislim da Španija, ne iz simpatija prema Beogradu, već iz ličnih interesa neće priznati Kosovo - istakao je Vukotić i dodao će se Bregzit sasvim sigurno odraziti na karakter EU, ali je to dalje jedan od najjačih i najstabilnijih saveza.

Prema njegovim rečima, Evropska unija je najbolji put za Srbiju, koja, kako je primetio, nikada nije imala bolje odnose sa zapadom.

Osvrnuvši se na navode da je islamizam začet u Bosni i Hercegovini, Gukotić jre rekao da je činjenica da u Bosni postoje ćelije radikalnog islamizma, ali i da radni zločini, koje pojedini smatraju začetkom islamizma, ne zastarevaju i mogu se procesuirati.

On je komentarisao i odnose Amerike i Severne Koreje, ocenuvši da u ovom momentu strah od nuklearnog sukoba nije opravdan, jer su Kina i Amerika ekonomski čvrsto povezane, pa bi ulozi bili preveliki za obe strane.

#Amerika

#EU

#Svet

'