AKTUELNO

Jasno je da Priština radi po nalogu zapada, tačnije zemalja Kvinte, tvrde gosti "Novog jutra". Svaka odluka koja je doneta u Prištini, a koja ruši osnovna ljudska prava, prošla je nekažnjeno.

Dok se Srbi na KiM bore za opstanak i pravo na život, provokacije i mlatretiranja iz Prištine stižu na dnevnom nivou, kaže Dražen Ostojić, urednik "Srpskog telegrafa".

Foto: TV Pink Printscreen

- Uleću ljudima u domove, pucaju na njih, ranjavaju ih i maltretiraju. Na sve to, lažni premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti na srpskom jeziku poručuje tim ljudima da je golgota koju proživljavaju zakuvana u Beogradu i da on sa njom nema veze – kaže Ostojić za Pink.

Podseća da albanska strana nije ispunila ni jednu stavku iz Briselskog sporazuma, a da Kurti zloupotrebljava ovaj dokument zahvaljujući ogromnoj podršci sa zapada.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni i dalje Kosovo smatraju svojim čedom! Setimo se da su na uvođenje taksi stizala samo upozorenja, bez ikakvih sankcija, a da smo mi doneli takvu ili sličnu uredbu, mislim da bi nas bombardovali istog trenutka – ocenjuje urednik „Srpskog telegrafa“.

Politika sukoba niskog intenziteta koja podrazumeva provokacije traje već značajno vreme, ocenjuje novinar i publicista Tomislav Kresović. Ocenjuje da su političari iz Prištine samo pešaci, a da su „kraljevi igre Hašim Tači i Ramuš Haradinaj“.

- Svi ostali su prolazni igrači – kaže Kresović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ocenjuje da uputstva Prištini dodeljuje Kvinta, a cilj je da se Srbija destabilizuje i uznemiri u smislu rata u Ukrajini i uticaja Rusije i izbora.