AKTUELNO

Zbog negativne opsesije Vučićem zaboravlja se njegova politička uloga - rekao je analitičar Dejan Vuk Stanković.

Dejan Vuk Stanković danas je na TV Pink govorio o poseti predsednika Aleksandra Vučića BiH.

- Čini mi se da ova poseta označava početak jednog konstruktivnog pristupa. Odnosi se mogu nadograditi veoma dobro kroz ekonomsku saradnju. Predsednik je inicijator nekih važnih inicijativa. Biće verovatno dotaknute razne teme. Tema koja dobija danas mnogo publiciteta je rešenje državne granice Srbije i Bosne. Biće tu raznih ekonomskih projekata, a ova poseta je važna što će se raditi na zajedničkoj deklaraciji o položaju Srbije. Čini mi se da je pozitivan efekat posete da se smiruju tenzije - kaže Stanković za TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

On se osvrnuo i na skandalozne pretnje i uvrede koje je Sergej Trufunović uputio na račun predsednika Srbije.

- Ovo je klasičan primer negativne opsesije predsednikom. On je pokazao da su nervoza i bes prevazišli svako trezveno razmišljanje. Pravo govora je zajamčeno svima, ali je problem kada se to pravo primenjuje na pogrešan način. Nemate prava da nekoga optužujete za nešto ako nemate dokaze za to. Ja mislim da je za nedostatak Sergejevog izvinjena kriv podjednako i Sasa Janković. Od negativne opsesije Vučićem zaboravlja se politička uloga Vučića. Očigledno je da su te njihove frustracije brojne. Radi se na tome da se poreknu svi pozitivni rezultati predsednika - kaže analitičar i dodaje da je na izgradnji kulta ličnosti Borisa Tadića radio Vuk Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vuk Jeremić je otvoreno radio na tome da se izgradi kult ličnosti Borisa Tadića i sada kad je pokrenuta priča o postavljanju Vučićevih slika u prostorijama Vojske Srbije priča se o sindromu vođe kojem su Srbi skloni. Međutim, istina je drugačija. Vuk Jeremić je radio na izgradnji kulta ličnosti Borisa Tadića. Ovde je situacija jasna, Jeremić je naložio da se stavljaju Borisove slike, a tom kultu se nije suprotstavljao niko, a ovde je podmetnuta priča da se Vulin bavi izgradnjom kulta ličnosti Aleksandra Vučića. Međutim, kod predsednika Vucica čak ni u njegovom kabinetu nema njegovih slika.

Stanković zaključuje da se ovim uvodi zla krv koja vodi u političke sukobe.

- Odnos prema institucijama je ovde katastrofalan. Ovo je vreme u kojem se veštački prave podele u elitama i uvodi se jedna zla krv koja vodi u političke sukobe - završava Stanković.

Autor: Pink.rs

#Aleksandar Vučić

#Dejan Stanković

'