AKTUELNO

Saša Janković tražio je od Dragana Đilasa i Milana Beka pare da finansira svoj Pokret slobodnih građana (PSG), ali su ga obojica glatko odbili.

Kako saznaje Srpski telegraf, iz izvora bliskih pokretu bivšeg zaštitnika, sa Đilasom se sreo u vikendici u Vojvodini, a imao je susret i sa Bekom, međutim, obojica su ga otkačila.

Janković je zbog svoje izražene sujete ovo odbijanje teško podneo, pa je sada to glavni kamen spoticanja u razgovorima da bivši gradonačelnik Đilas bude zajednički kandidat PSG i Vuka Jeremića.

Pročitajte još: DARKO MLADIĆ: Ukoliko ne izvučemo Ratka Mladića na kućno lečenje, on neće preživeti! (VIDEO)

S druge strane, Janković ima velikih problema i unutar pokreta, s obzirom na to da ga napušta sve više osnivača i do jučerašnjih saradnika. Kako saznajemo, nakon Nikole Koja, Biljane Lukić, akademika Dušana Teodorovića i Dude Ivkovića, PSG bi uskoro mogao da napusti i Ratko Božović, koji više i ne krije nezadovoljstvo načinom na koji pokret funkcioniše.

Jedna od stvari koje nezadovoljni članovi PSG zameraju Jankoviću je i to što se njegova supruga sve više pojavljuje na sastancima i učestvuje u razgovorima sa potencijalnim političkim saveznicima. Kako kažu, lider pokreta praktično ju je, ne konsultujući se ni sa kim, promovisao u partnera u vođenju PSG.

#Dragan Đilas

#Saša Janković

'