AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da je hrvatski predsednik Zoran Milanović još jednom potvrdio da je zaštitnik ratnih zločinaca koji su planski ubijali i mučili srpske civile i ratne zarobljenike.

Umesto da pozove hrvatsko pravosuđe da nakon skoro 27 godina od završetka rata procesuira masovne ratne zločine nad Srbima Milanović bezobrazno ali očekivano preti Srbiji da neće postati član EU ako ne odustane od legitimnog i opravdanog zahteva da se kazne naredbodavci i počinioci zločina nad našim narodom.

Srbija ne treba nikad da postane član Evropske unije ako o tome odlučuje Hrvatska i ako je jedan od uslova da se ne procesuiraju ratni zločinci u uniformama hrvatske paravojske, vojske i policije. Potpuno je očigledno da Milanović i mnogi drugi u Hrvatskoj negiraju masovni i sistemski zločin koji je počinjen nad Srbima u zločinačkoj akciji „Oluja“ ali i na mnogim drugim mestima.

Linta ističe da Milanović očekivano ponavlja brutalnu i providnu laž da su Srbi pobegli 1995. godine iako dobro zna da su proterani sa svojih vekovnih ognjišta.

Foto: Tv Vesti

To je jedan od mnogih dokaza da Hrvatska živi zarobljena u svojoj zločinačkoj prošlosti. Srpsko tužilaštvo za ratne zločine treba u narednom periodu da procesuira ratne zločine nad Srbima koji su počinjeni tokom i posle hrvatskih zločinačkih akcija „Otkos“, „Orkan“ i „Papuk 1991“ u Zapadnoj Slavoniji u jesen i zimu 1991. godine, zločinačkih akcija „Maslenica“, „Miljevački plato“, „Medački džep“, „Bljesak“ i „Oluja“, kao i u velikom broju hrvatskih gradova i mesta.

Pored toga, Srbija treba da započne političku, pravnu i diplomatsku borbu za istinu o karakteru rata u Hrvatskoj, stradanju srpskog naroda i da se zabrani proslava „Oluje“ jer se u Kninu svakog 5. avgusta veliča progon i ubijanje Srba.