AKTUELNO

Povodom novih napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji dolaze iz Hrvatske, oglasila se poslanica Sanja Lakić koja u potpunosti osuđuje oštre reči predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

- U potpunosti osuđujem hrvatske oštre reči i pretnje predsednika Milanovića, koje su upućene Aleksandru Vučiću zbog traženja pravde za nevino nastradale Srbe na Petrovačkoj cesti. Mislim da je mnogo bolje da su to vreme uložili da urade bar nešto, kako narod na Kordunu i Baniji ne bi živeo u kontejnerskim naseljima ili na goloj livadi bez struje i vode, kao u XIX veku - rekla je Lakić.

Petrovačka cesta je bila hod po mukama i dokaz da je pravda često spora, ali da je nekako najsporija baš za nas Srbe iz Krajine, napominje Lakić i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

- Preleti hrvatskih aviona nad izmorenom kolonom prognanika oduzeli su mladost Mirjani, šansu da osete život deci Žarku, Nevenki, Darku, Jovici. Oduzeli su Branku, Mirku, Krstanu, Darinki priliku da gledaju kako im unučići rastu i raduju se životu, priliku da ih prigrle i zaštite od svih stvari koje im je doneo život prognanika. Na desetine civila je ranjeno, na hiljade svedoka je videlo krajišku tragediju. Pravo na pravdu imaju svi oni koji su hodali po mukama, oni kojima su raskomadali živote i oduzeli detinjstva. Ako nam godinama ranije nije bilo dozvoljeno da pokažemo razmere krajiške tragedije, danas jeste. I istina je - pravda je prespora, ali i dostižna. Hvala Srbiji što više ne zaboravlja! - zaključila je Lakić.