AKTUELNO

Nekadašnji visoki funkcioner SPS, Branislav Ivković, izneo je dosad nepoznate detalje u vezi srpske politike krajem prošlog veka.

Branislav Ivković, nekadašnji visoki funkcioner SPS, izneo je nove detalje u vezi politike u Srbiji i njenih aktera tokom devedesetih godina prošlog veka u intervjuu za Kurir. On je izneo nove informacije o tajnim susretima ubijenog premijera Zorana Đinđića i Mirjane Marković, supruge nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i šefice JUL.

Foto: TV Vesti Printscreen

- Kada je krenuo problem sa Slobodanom tj. kada je uhapšen i odveden u Centralni zatvor, zvala me je Mira Marković i molila da odnesem njeno pismo Zoranu i da razgovaram sa njim o određenim uslovima za Slobodana - naveo je Ivković.

Dodao je šta je bila njena prva reakcija na pomen pokojnog Zorana.

- Pa ja sam se sa njim već srela 50 puta - izjavila je tada Mirjana Marković, a Branislav se nadovezao rečima da mu je to i sam Đinđić tada potvrdio. Mirjana je objasnila Ivkoviću kako su tajne sastanke organizovali ona i Đinđić.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

- Objasnila mi je njihovu ‘tehnologiju‘ nalaženja u jednoj zgradi na Vračaru. Bila su dva ulaza, Mira uđe na jedan, a Zoran na drugi. Da bi stigao do te zgrade, Zoran je morao da ide preko nekih ravnih krovova. Oni su čak pričali i 1993. godine o njegovom ulasku u vladu i mislim da je šteta što Zoran tada nije ušao u vladu - rekao je Ivković.