AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govorio je o izjavama Saše Jankovića da će sačuvati Vučića da ne prođe kao nekadašnji rumunski predsednik Nikolaje Čaušesku, naglasivši da su pretnje sve manje prikrivene.

Stefanović je naglasio da oni koji svaki dan govore da u Srbiji nema dovoljno demokratije i slobode, najviše pozivaju na nasilje.

-Njihova čitava politička borba se pretvorila u potpunu opsesiju o (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću - rekao je Stefanović za Nacionalni Dnevnik TV Pink.

Foto: TvPink Printscreen

On je rekao da su pretnje sve manje prikrivene, kao i da smo te pretnje smo imali prilike da čujemo ranije ne samo od Jankovića već od svih tih koji se faktički bore za povratak na staro, koji se bore za tajkunizaciju Srbije, i kod Jankovića i kod Đilasa i kod Jeremića, kod svih tih koji ih podržavaju.

On je upitao šta znači kada nekome kažete "neću da dozvolim da ti prođeš kao Čaušesku".

Foto: TvPink Printscreen

- Vi nekom poručujete da hoćete da ga svrgnete na ulici, da hoćete da zapalite taj grad, da hoćete da izvedete ljude da ratuju, da napravite građanski rat u našoj zemlji, da ljude streljate i ubijate ih na ulicama i da ih na najstrašniji način ponižavate i da radite svaku vrstu nasilja koje vam padne na pamet - rekao je Stefanović.

On je dodao da se ni u jednoj izjavi opozicije više ne može pročitati bilo šta, a da se ne pominje ime Aleksandra Vučića ili SNS i naglasio da je to "apsolutno nemoguće".

Kako je rekao, oni nemaju za šta da se zalažu jer nemaju nijednu programsku stvar.

-Nema ničega, nema nikakvog plana, nikakve aktivnosti, jedino mrzim Aleksandra Vučića, proći ćeš kao Čaušesku, izaći ćemo na ulice, pretući ćemo dva novinara televizije Pink ili neke druge televizije ili novine koja nam se ne bude svidela u tom trenutku - rekao je Stefanović.

#Nacionalni dnevnik

#Nebojša Stefanović

'