AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević govorio je za Pink o slobodi medija, štrajku Vukašina Obradović i najnovijim pozivima na ubistvo predsednik Srbije.

Vučićević je gostujući u Nacionalnom dnevniku rekao da Vranjske nisu ekonomski mogle da opstanu na tržištu, posle 23 godine rada i tiražem od 150 do 300, a najviše 400 primeraka.

Vučićević je rekao da vlasnik Vranjskih Vukašin Obradović od sebe prtavi žrtvu torture i pritiska, jer mu je "zla država" poslala neke inspektore i traži mu da plati porez.

- Umesto da kao svaki častan građanin, bar zatraži reprogram poreza, on je rakao zatvaram Varanjske i započinjem štrajk, pa je u tome izdržao 12 sati. Posle 12 sati je navodno dehidrirao i bio životno ugrožen - primetio je Vučićević.

Kako je ukazao, Vukašin Obradović, veliki opozicioni mislilac je od države do sada dobio 17 miliona dinara, na osnovu mahom fiktivnih projekata, da se u Vranju igra novina. Novac je, dodao je, odbio i od grada Vranja.

- Država je ukupno dana 17 miliona dinara Obardoiviću da se igra novina u Vranju. To je novac poreskih obveznika, odvojila od naših usta, od naše dece,od domova zdravlja i umesto da kaže hvala on izigrava žrtvu. Šta hoće? Da reketira državu? - naveo je Vučićević.

Glavni urednik "Informera" tvrdi da je skandalozno to što je država dala Obradoviću pare za novine koje ne postoje.

- Navikao je da sisa državnu sisu i finansira nepostojeći biznis. U tome treba da ga podržim? E pa neću! - poručio je Vučićević i dodao su se opozicionari odmah trčećim korakom skupili ispred vlade da protestuju protiv nasilja nad medijima.

Prema njegovim rečima, to je odvratna providna kampanja, koja ima za cilj da se dokaže da je na delu cenzira i pritisak na medije.

- O kakvom pritisku na medije govorimo? Mediji su slobodniji nego ikad, da to prelazi u anarhiju i je se brinem za budućnost medija - naveo je Vučićević i dodao da se na naslovnim stranama svih medija vidi mržnja prema Vučiću.

Na naslovnoj strani NIN-a je izjava propalaog predsedničkog kandidata Saše Jankovića koji navodi da će spasiti Vučića da ne prođe kao Čaušesku.

Đurić: Janković u najdubljem ponoru političkog beščašća

- Jel to veliki evropejac Saša Janković? To je njegov program? Da se strelja Vučić, da se izazovu krvavi nemiri? Jel to sloboda medija ili poziv na političko ubistvo? - zapitao je Vučićevič i dodao da opozicija poziva na haos i ubistvo neistomišljenika.

Sve je to planski, prvo su prizivali makednoski scenario, a sada su se setili rumunskog scenarija.

- Oni imaju ambiciju da ove jeseni gurnu Srbiju u novi ciklus haosa, ali verujem da im to neće uspeti - podvukao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, opozicija je shvatila da na mirnim izborima ne može da pobedi narednih 10 godina, a njima treba država da bi otimali za sebe.

- Ako mislite da Srbiju treba da vodi Boškić koji bije novinare ispred Pinka, Janković koji bi stotine mrtvih na ulicama da bi se dokopao vlasti, ili Šutanovac koji šeta jakne od 500 evra, a nema dana radnog staža glasajte za njih. Ali nisu građani Srbije ni glupi, ni neiskusni - podvukao je Vučićević.

On se osvrnuo i na nedavne proteste Dveri ispred Pinka, kada su prebijene dve novinarke naše televizije.

- Baš bih voleo da Boško izađe na crtu Mitroviću. Poznajem ga godinama, Mitrović je miroljubiv čovek, ne znam da li se ikada pobio. Verujem da Boško ni njemu ne bi smeo da izadje na megdan. Oni su jaki samo kad su u grupi i kad su pijani i kada napadaju slabije od sebe. To su opasne nasilne ekstremne manje - dodao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

#Informer

'