AKTUELNO

Na sednica Skupštine grada Beograda, odbornici bi danas trebalo da izaberu novog gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća.

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je da je Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda dok je za njegovu zamenicu predložilo Vesnu Vidović.

Funkcionerka te stranke Ana Brnabić je, posle nedavne sednice Predsedništva SNS, najavila i znatne izmene u sastavu gradskog veća i u sekretarijatima.

"Očekujemo novu energiju u gradu, da završimo započete i započnemo nove projekte i sigurna sam da će Šapić izneti svoj plan i govoriti o konkretnim projektima na sednici", rekla je Brnabić, koja je i premijerka Srbije.

Deo opozicije oštro je kritikovao Šapića tvrdeći, poput "Ne davimo Beograd", da je "kompletno u sivoj zoni" i da nije dostojan te funkcije.

Sličan stav izneo je ranije i šef odborničke grupe Narodne stranke u gradskoj skupštini Miloš Pavlović, koji smatra da bi izbor Šapića predstavljao nastavak "politike uništavanja Beograda".

Od 110 odborničkih mandata u gradskoj skupštini, SNS i socijalisti su na aprilskim izborima osvojila ukupno 56, a podržao ih je i jedan odbornik koga je Pokret obnove Kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića isključio iz stranke.

Početa sednice gradske Skupštine zakazan je za 10.00.

Autor: