AKTUELNO

Srpska napredna stranka (SNS) osuđuje ponašanje šefa poslaničke grupe Dosta je bilo Sašu Radulovića zbog vređanja novinara u parlamentu, rekao je danas šef poslanika te partije Aleksandar Martinović.

Radulović je, kaže Martinović, po ko zna koji put uvredio novinare koji izveštavaju iz skupštine, a naročito je danas uvredio novinarku Politike Miru Čekerevac, koja, dodaje, godinama izveštava iz parlamenta na krajnje objektivan i profesionalan način.

"Saša Radulović ima jedan problem, on bi hteo da novinari njemu postavljaju pitanja koja on želi i čim dobije neko pitanje koje mu nije po volji ili na koje ne zna odgovor, počinje da besni, da urla i da vređa novinare. Ovo mu nije prvi put?, naveo je Martinović.

Kako je za Tanjug rekao, SNS najoštrije osuđuje Radulovićevo ponašanje i u skupštinskoj sali i u holu kada daje izjave i vređa novinare.

ODAKLE TI PARE FARAONU: Đilas spremio 10 miliona evra za kampanju

"Osuđujemo svaki atak na novinare kao što smo osudili i fizički napad na dve novinarke Pinka koji se desio u subotu od strane Boška Obradovića i njegovih pristalica", dodao je Martinović.

Za razliku od Saše Radulovića, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić daje odgovore na svako pitanje, ukazao je Martinović i dodao da Vučić nije nikada uvredio nijednog novinara.

To je, ističe, model ponašanja koji političari u Srbiji treba da gaje.

"Ono što radi Saša Radulović, to je verbalno nasilje, on se od Boška Obradovića razlikuje jedino po tome što nije počeo da primenjuje i fizičko nasilje, ali u principu politički nasilnici su i jedni i drugi", zaključio je Martinović.

#Aleksandar Martinović

#Novinar

#SNS

'