AKTUELNO

"Može Ponoš da napada našeg predsednika Aleksandra Vulina koliko hoće, ali istinu ne može da promeni", navodi se u saopštenju.

"Kada je Ponoš postao načelnik Generalštaba, Srbija se pitala šta je kvalifikovalo Kninjanina koji nije učestvovao u odbrani Krajine da postane general i šta je kvalifikovalo komandira voda da bez dana komandovanja bilo kojom većom jedinicom, a posebno ne kopnenom vojskom kao svi načelnici Generalštaba, pre i posle njega, postane načelnik Generalštaba Vojske Srbije. To su se pitali građani, ali vojska se nije ni čudila, ni pitala. Svaki oficir u tadašnjoj Vojsci Srbije je znao da je Ponoša za načelnika Generalštaba kvalifikovala pseća lojalnost NATO paktu i bezuslovna odanost Hrvatskoj državi.

Može Ponoš da napada našeg predsednika Aleksandra Vulina koliko hoće, ali istinu ne može da promeni, naš predsednik nije sluga nikoga, pa ni NATO pakta i nisu ga postrojavali niži NATO oficiri, a Ponoša jesu.

Za oficira veće sramote nema", poručili su iz Pokreta socijalista, reagujući na laži i uvrede koje je bivši načelnik Generalštaba i osnivač pokreta "Srce" Zdravko Ponoš izneo na račun ministra policije i lidera Pokreta socijalista Aleksandra Vulina.