AKTUELNO

Crna Gora će, iako nije članica "Otvorenog Balkana", delegirati svog predstavnika u Kriznu grupu za bezbednost hrane i energenata te inicijative, jer je to važno pred nastupajuću jesen i zimu, izjavio je danas crnogorski premijer Dritan Abazović.

On je na zajedničkoj pres konferenciji, kao gost Samita, rekao da su juče svi bili srećni i zadovoljni, na sajmu "Vinska vizija", koje je organizovan na najvišem nivou, gde su se osetile pozitivne vibracije i želja da se na slične događaje što cešće dolazi, a danas je usledio razgovoro o ozbiljnijim temama, o velikim problemima svih zemalja, koje se odnose na vrlo nepredvidivu jesen i zimu a verovatno i proleće 2023.

Naveo je da je to dokaz da inicijativa "Otvoreni Balkan" fukcnioniše, uz čestitke na potpisanim sprazumima.

"Na sastanku Krizne grupe za bezbednost hrane i energenata smo tražili da Crna Gora delegira člana, i uzimam obevezu da to u Vladi Crne Gore uradimo, da predložimo člana, i to je prihvaćeno iako nismo punopravni članovi ''Otvorenog Balkana", rekao je Abazović.

To, naveo je, govori o duhu koji vlada u okviru ove inicijative, između ljudi koji je čine.

"Da idemo putem saradnje, da nalazimo rešenja za naše građane, da se držimo zajedno. To je bila poruka i samita u Ohridu, i ovog danas u Beogradu. Sve ostalo može da bude sitna kalkulacija, politikanstvo, stvaranje razdora među građanima. Ali, ovakve inicijative šalju drugačiju poruku", rekao je Abazović.

Uz zahvalnost svima, dodao je da se nada da će se svi na nekom sličnom skupu, poput današnjeg, uskoro sresti u Crnoj Gori.

#Dritan Abazović