AKTUELNO

Potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić ocenjuje da zluradi, poručeni tekstovi imaju samo jedan cilj - da oslabe u svakom smislu poziciju Srbije u budućnosti, odnosno u pregovorima koji moraju da dovedu do kompromisa.

- I naš narod na KiM sasvim sigurno čitajući ovakve stvari i dolazeći do ovakvih informacija ne oseća spokoj. Oni što je sigurno jeste da državna politika koju vodi Vučić govori u prilog tome da su Srbi na KiM zaštićeni i da se neće više dozvoliti ni progon, ni pogrom naših ljudi - istakla je Božić gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić.

To su napadi spolja koji ugrožavaju poziciju Beograda u pregovorima sa Prištinom. Imamo i napade iznutra, spinuju se svaka vest i svaki događaj - od situcije oko Evroprajda do snimka sa čašom koji je obišao sve opozicione medije uz jedan skaradan tekst. Suština je da se obesmisli Otvoreni Balkan.

Foto: TV Pink Printscreen

Božić je istakala da se protiv Srbije vodi hibridni rat i da ništa nije trivijalnost.

- Vučić je bio odličan domaćin na Sajmu vina. Bilo mu je puno srce jer je imao priliku da ugosti više od 40 zemalja,da ima toliko izlagača i vinarija, čini mi se, svetskog renomea, da ugosti državnike iz regiona i da predstavi na pravi način ideju Otvorenog Balkana, koja pokušava da izbaci sa ovog prostora sukobe - istakla je Božić.