AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je tvz. kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja hrabar samo na Tviteru i kada ga prati naoružana jedinica specijalaca ROSU, i da pokušava sebe bezuspešno da ubedi kako ima nekakva prava na severu pokrajine.

"I dok je Svečlja naučio da ima gazdu i da bespogovorno sluša naloge, Aleksandar Vučić oduvek je slušao samo svoj narod i branio interese Srba sa KiM i to će nastaviti da radi ne obazirući se koliku ličnu žrtvu mora da položi", poručio je Petković u saopštenju.

Ističe da za razliku od Svečlje, koji, kaže, ni sebe ne može sa ubedi u to što piše, a kamoli albansku javnost, reči predsesnika Aleksandra Vučića imaju težinu i dobro se čuju tamo gde su upućene.

"Zato se Svečlja uzalud hrabri i dopisuje, jer njegove poruke služe samo za unutrašnju političku upotrebu", naveo je Petković.

Ukazao je da Priština izgradnjom nelegalnih baza ROSU na severu, demontira Briselski sporazum i nezakonito preuzima nadležnost KFOR-a koji jedini ima pravo da bude prisutan u zelenoj zoni.

"Time je jasno da Priština zapravo ne želi dogovore, već sukobe i tenzije. Ali jedno je sigurno - sever KiM pripada srpskom narodu, a ne Kurtiju i Svečlji", poručio je Petković.

#Petar Petković