AKTUELNO

Predsednik i šef poslaničke grupe JS Dragan Marković Palma rekao je da će Jedinstvena Srbija podržati Izveštaj o pregvorima sa Prištinom koji je podneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Moja partija se zovge Jedinstvena Srbija. Imali smo viziju da će nekada to jedinstvo biti preko potrebno. Sada je trenutak za jedinstvo po nacionalnom pitanju svih političkih partija. Kada budemo jedinstveni po ovom pitanju lakše ćemo da rešavamo probleme kao što je Kosovo i Metohija.

RAMA I ERDOGAN PROMENILI STAV PREMA SRBIJI, A DRITAN ABAZOVIĆ KAO DA JE IZ KONČAREVA

Foto: Printscreen

- Jedan od najvećih rezultata Aleksandra Vučića je inicijativa „Otvoreni Balkan“, a to je veoma bitno i za Kosovo i Metohiju. Albanski premijer Edi Rama koji je pre davao izjave kao srbomrzac sada kaže Aljbinu Kurtiju „Kurti ili ćeš u Otvoreni Balkan ili si za rat“. Setite se pre izjava Redžepa Tajipa Erdogana o Kosovu i Srbiji uopšte, a on sada kaže „Dragi prijatelju Vučiću“. A crnogorski premijer Dritan Abazović daje izjave o Otvorenom Balkanu i Srbiji kao da mu je otac iz Končareva, a majka iz Podgorice“. Da nam je neko rekao pre 20 godina da ćemo u Albaniju ići bez pasoša, niko ne bi verovao. To je veliki uspeh Aleksandra Vučića. A to kritikuju neki iz opozicije koji dobijaju pare iz stranih ambasada - rekao je Marković i dodao:

- Umesto da podrže svoju državu oni rade za pare. Neka odgovore zašto dobijaju pare iz stranih ambasada. Ovde u Skupštini sede svi koji su ili bili nekada u vlasti ili je neko njihov bio u vlasti. I ti iz opozicije neka naprave grafikon i neka pokažu rezultat šta su oni uradili, kako je bilo u njihovo vreme, a kako je danas. Lako je iz Beograda pored Dunava busati se u grudi, a teško je Srbima na Kosovu i Metohiji. Neka kažu ti iz opozicije kažu šta su uradili do sada, šta je njihov rezultat i šta je njihov predlog. I ti iz opozicije napadaju i Vašingtonski sporazum, kao da je u to vreme Donald Tramp bio predsednik mesne zajednice, a ne predsednik SAD. I tada je Vučić odbio tačku 10 koja je govorila o priznavanju nezavisnosti Kosova. Vučić je to odbio u Vašingtonu kod predsednika SAD. Da Srbija nije politički i ekonomski stabilna ne bi danas radilo 70 000 naših građana samo u nemačkim fabrikama. I danas je takva Srbija priznata u celom svetu - rekao je Marković.

#Dragan Marković Palma