AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se iskreno kaje što je rekao istinu kako je kupio stan i poručio da je stan kupljen pre šest godina kada nije bio u izvršnoj vlasti.

Vulin je odgovarajući na pitanja novinara na predstavljanju prvih 100 dana rada vlade rekao da se priča oko kupovine tog stana ponavlja na svakih šest meseci već godinama unazad, da joj se nekada više, a nekada manje da na značaju.

Ponovio je da je stan kupljen pre šest godina i da tada nije bio u izvršnoj vlasti, ali i da kada se nešto tvrdi i kada se neko optuži treba da se ima u vidu da je Srbija pravna država i da postoji pretpostavka nevinosti.

Naglasio je da je su svi podaci od ranije poznati, da su nadležni o tome već adali svoj sud a li da nema nisista protiv da se tiu uradi ponovo ističući da je i sma prvi to predložio.

Ponovio je da se kaje što je rekao istinu i naveo da je mogao kao i neki drugi da to prijavi na brata, tasta, bilo koga ali je normlano sa suprugom otišao i prijavio stan.

- Nisam izgradio zgradu na vračarskom pašnjaku već legalno, javno prijavio imovinu - kupovinu tog stana - rekao je i dodao da je trebalo da obrazloži da mu je to kupio "nekakav tast" i da mu niko više ništa ne traži.

Vulin je rekao i da nije razmišljao kako će istina o kupovini tsna zvučati te da se kaje što je rekao istinu. Ministar je ranije rekao da je stan kupljen novcem tetkine žene iz inostranstva.

Odgovarajuići na pitanja u vezi izjava koje je dao o generalu Lazareviću a zatim rasprave koju je imao sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom Vulin je rekao da se o Skotu ne izjašnjava jer poštuje zemlju i narod koji ga je poslao, te da bi i Skot trebali da prestane da se izjašnjava o njemu (Vulinu) zato što treba da poštuje zemlju i narod koji su ga primili.

- Meseci rada na popravljanju imidža SAD u Srbiji mogu biti ugrozeni jednom neodgovornom izjavom. Eto, to se desilo - rekao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

'