AKTUELNO

Narodni poslanik Vladimir Đukanović, rekao je za PINK da je prvi put doživeo, nakon dugo godina, da se u Skupštini glasa protiv izveštaja dokumenta koji je vezan za KiM i za tu tematiku.

- Sećam se da, dok god smo bili opozicija, ne retko se nismo slagali sa mnogim stavovima, ali uvek kada se glasalo za KiM, to smo radili, jer time pokazujemo narodno jedinstvo – rekao je Đukanović.

Kako kaže, očekivao je mnogo više od opozicije, jer su, dodaje, oni i tražili tu raspravu.

- Predsednik nema nikakvu obavezu te vrste, a on dva dana nije izašao iz sale. Njegov šef kabineta takođe. Ova gospoda su izlazila i dolazila na sat vremena, čisto da održe kritike i odlazili su – rekao je Đukanović.

Istakao je da su potpuno nepripremljeni dolazili na sednicu. Dodaje da izveštaj nisu ni pročitali.

- Onakvi likovi koji su juče demonstrirali ono što su demonstrirali, ako budu odlučivali u Skupštini Srbije neće biti dobro – rekao je Đukanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Đukanović je rekao da je jedna od teorija bila da se proglasi okupacija. Dodaje da smo mi sami pristali da dođu te strane trupe tamo.

- A ko je okupator? Snage KFOR-a? Hoćete da ratite sa NATO paktom ? Jeste vi normalni šta predlažete? Zgrožen sam takvim nedoličnim ponašanjem o ovakvoj ozbiljnoj temi – rekao je Đukanović.

Kako kaže, samo za KiM nisu dali nikakav predlog, bili su, dodaje, skroz izvan teme.

Đukanović je rekao da su doživeli da se Vučić igra sa njima, pokazao im je, kako kaže, gde im je mesto i koliko su nezreli.

- Izuzetno su inferiorni u odnosu na njega, nisu se spremili uopšte, nisu ni pročitali izveštaj – rekao je Đukanović, dodajući da su galamom pokušali da svoju inferiornost nadomeste.

Foto: TV Pink Printscreen

Srđan Milivojević je napisao da bi Andrija i Danilo Vučić trebali da završe u šahti kao Gadafi, i bez srama, dodaje, nije hteo ni da se izvini za takav tvit.

- Misle da mogu da lupaju šta hoće na društvenim mrežama. To je nešto što stvara ogroman problem u komunikaciji. Ranije smo imali ljude koji su se bavili politikom, bili su političari, a danas to nemamo u politici. Samo šarlatani, koji misle ako tvituju nešto ovakvo, da su uspešni političari. Bore se isključivo za lajkove – rekao je Đukanović.

On je rekao da se nisu trudili da daju neko rešenje, da ponude nešto, samo vatreno zakljinjanje u Kosovo, isprazne fraze, dobre, kako kaže, samo za društvene mreže.

Đukanović je rekao da je tamo bilo i pristojnog sveta, pametnih ljudi, ali da bi bili dopadljivi na društvenim mrežama, dodaje, moraju da budu što ekstremniji, valjda, kako kaže, da bi ih narod voleo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ozbiljni ljudi to ne smeju sebi da dozvole – rekao je Đukanović.

Zabrinulo me je, kaže Đukanović, da se nakon Vučića neće ceniti ozbiljnost u politici, već samo koještarije koje su pogodne za društvene mreže.

Kako kaže, kada želite da politiku vodite kroz demagogiju, onda sebi dopuštate sve i svašta kao što ta gospoda dozvoljavaju.

- Niko od njih juče nije dao nikakav predlog - rekao je Đukanović.

Autor: