AKTUELNO

Predrag Rajić, iz Centra za društvenu stabilnost reagovao je na skandaloznu objavu protiv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića na društvenim mrežama aktivista Zajedno za Novi Sad Aleksandra Jovanovića Ćute.

Njegovu objavu prenosimo u celosti.

U Srbiji se javila posebna sorta politikanata. Reč je o samozvanim ekolozima koji su po sistemu žabe koja je videla potkivanje konja, poželeli da steknu slavu i moć koju njihovi imenjaci u Nemačkoj već imaju. Da nije reč samo o željenoj slavi, već i o još nekim željenim asistencijama, govori učešće Viole fon Kramon u njihovim kampanjama. Da, istog onog lobiste, da ne kažem lobistkinje, koji insistira na promociji samozvane “Republike Kosovo”, ubeđuje nas Srbe da moramo proć kroz proces sličan denacifikaciji u Nemačkoj, zbog serije “genocida” koje smo “počinili”, ali i da naša sveta Srpska pravoslavna crkva zapravo ne postoji!I neka ih, svako se sa sebi sličnim u kolo hvata. Ali ono što ekolozi – lubeničari rade Milošu Vučeviću, prelazi sve granice. Objavljivanje njegovog privatnog broja telefona i poziv raznim internet ratnicima da ga uznemiravaju i vređaju nije samo sa one strane morala i zakona, već i razuma.

I zašto? Zbog čega im je Miloš meta? Samo zato što gradonačelnik Novog Sada želi četvrti most u Srpskoj Atini? Što insistira na spuštanju grada na Dunav? Što sve radi planski i transparentno?

Da i zato.

Ali postoji još jedan razlog.

Njima Miloš smeta jer obnavlja srpsku svest. Jer je najverniji sledbenik Aleksandra Vučića. Jer ne robuje AVNOJ-evskoj logici po kojoj na ovim prostorima postoji samo Jugoslavija, koja može biti jaka samo ukoliko je slaba Srbija. Miloš je čovek koji ne izdaje svoje ideje, koji ne ostavlja svoj narod, koji voli svoju otadžbinu. I zato im smeta, zato je meta.

Pokušavali su ekolozi-lubeničari da presretanjem predsednika Vučića na ulici obezbede za sebe privatne mini-hidroelektrane, mimo uobičajenih procedura. Nije prošlo.

Pokušali su da izazovu krvoproliće na ulicama tokom kvazi ekoloških protesta. Nije im uspelo.

Potrudili su se da zastraše Miloša i primoraju ga na nezakonite ustupke u vezi GUP u Novom Sadu. Nije vredelo.

Neće uspeti ni sada. Mi ih se ne plašimo, mi od njihovih sponzora ne zavisimo. I mi znamo istinu.

Lubenica tek kad se ispusti otkrije pravu istinu o lubeničarima.

Spolja zeleni, iznutra crveni.