AKTUELNO

Vandali oštetili Gradsku kuću.

Grupa lažnih ekologa predvođena poznatim nasilnicima i disidentima, poznatim po svojim ekstremnim stavovima i akcijama i večeras oskrnavila Gradsku kuću u Novom Sadu koja je sagrađane davne 1895. godine. Osim što je centar gradske administracije, ona je i imovina svih Novosađanja kao i vredan spomenik kulture.

Nadzorne kamere uspele su da uhvate nasilnike koji su lepili nalepnice, čime su pokazali pravo lice nasilnika koje nema nikakve veze za zaštitom i očuvanjem životne sredine, već isključivo mržnjom prema svima koji ne misle isto.

Foto: nsuzivo.rs

Iz Gradske kuće su se oglasili saopštenjem gde su naglasali da je grupa od više lica lepljenjem nalepnica i šaranjem grafita oštetila ulaz u Gradsku kuću i okolinu oko objekta.

- Najoštrije osuđujemo uništavanje simbola grada i pozivamo nadležne organe da hitno reaguju zaštite gradsku imovinu i privedu počinitelje pred lice pravde – navodi se u saopštenju.

Foto: nsuzivo.rs

Podsetimo, ovo nije prvi put da grupa ekstremista koja se krije, i sebe predstavlja kao ekološke aktiviste i zaštitnike životne sredine skrnavi Gradsku kuću. Tokom protesta 2021. godine protiv uvođenja mera zbog virusa korona na gradsku kuću bio je bačen molotovljev koktel, a bili su i polupani prozori takođe pod izgovor navodnih demokrtaskih prava.

#Novi Sad

#vandali