AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u NJujorku da nije teško za pretpostaviti šta će ruski lider Vladimir Putin reći u večerašnjem obraćanju naciji.

- Pretpostavljam da se iz faze specijalne operacije približavamo velikom ratnom sukobu, i sad je pitanje gde su granice i da li ćemo posle mesec ili dva ići u veliki svetski sukob kakav nismo imali od Drugog svetskog rata. Za sve nas, male, ne postoje lepe i lake vesti, i očekujem da sve što budemo videli bude dalje usložnjavanje odnosa između Zapada i istoka - kazao je Vučić.

Kako Pink.rs saznaje iz izvora bliskih EU, evropski zvaničnici su u Njujorku na predsednika Aleksandra Vučića vršili pritisak da Srbija uvede sankcije Rusiji.


Vučić je rekao i da je dobio još jednu notu o povlačenju priznanja tzv. Kosova.

- To je dodatni pritisak na Srbiju, da prihvatimo papir koji ja nisam uzeo. Jasno je da je neka druga strana pustila u javnost. Ja imam jednu veoma dobru vest za građane Srbije. Na jednom od sastanaka koji nije snimljen ja sam dobio još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti tzv. Kosova. Radimo i ćutimo, ali kada krenu da traže članstva u neke nove institucije, tog trenutka će se iznenaditi brojem država koje to ne prihvataju - kazao je Vučić.

Autor: