AKTUELNO

Za Srbiju je najvažnije da vodi srpsku politiku, rekao je za Novo vikend jutro Jovane Jeremić, narodni poslanik i član predsedništva SNS Goran Vesić.

Vesić je rekao da je Srpski blok odgovor predsednika Vučića na potrebu da se okupe sve stranke, pojedinci, pokreti, udruženja, kojima je Srbija na prvom mestu i koji u svom delovanju, kao pojedinci ili kao pokreti ili udruženja razmišljaju prevashodno o interesu Srbije.

- Ko je pratio govor predsednika u UN, mogao je da zaključi iz tog govora, kakva teška vremena dolaze. To smo mogli da čujemo i od drugih predsednika koji su se obraćali. Govorilo se o tri izazova koji nas očekuju i sa njima će se suočavati sve zemlje - rekao je Vesić.

Kako kaže, prvi je energetska bezbednost, drugi nedostatak hrane, i treći nedostatak finansijskih sredstava.

Foto: TV Pink Printscreen

- Čuli ste njegovu izjavu posle sastanka u MMF-u gde su mu rekli da će ova zima biti teška, a sledeća još teža. To vrlo jasno govori kakvo nas vreme čeka i šta nas očekuje u budućnosti - rekao je Vesić i dodao da Srbiju dodatno očekuje pritisak oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije.

Vesić je rekao da predsednik Rusije Vladimir Putin u svojoj želji da otcepi određene regione u Ukrajini i da ih pripoji Rusiji, koristi iste argumente koje je koristio NATO pakt kada je izvršio 1999. godine agresiju na teritoriju Srbije.

- Oni će pokušati da rešavanjem pitanja Kosova i Metohije, da oduzmu Putinu taj argument iz ruke. Nas dovode u još težu situaciju, jer će se na nas vršiti pritisak - rekao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je rekao da će biti puno probnih "balona", kao i da će se pritisci pojačavati.

- Za Srbiju je važno da vodi srpsku politiku. Dok je predsednik Vučić na vlasti, Srbija će voditi srpsku politiku. Pojedini mediji su pokušavali da omalovaže njegov nastup u UN, kao i pojedini mediji u Hrvatskoj. Neverovatno je to da imate kod nas političare koji kažu da Srbija sedi na dve stolice, kako se nije opredelila. Srbija sedi na srpskoj stolici, a naša stolica je ona kojom branimo interese Srbije - rekao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je naš interes da se naša zemlja razvija i ostane izvan sukoba. Takođe, da se u našoj zemlji ne ratuje, da nam deca žive mirno i da nastavimo sa prilivom investicija.

Autor: