AKTUELNO

Narodni poslanik i član predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić istakao je da su pritisci na Srbiju postali sve veći i veći nakon govora predsednika Aleksandra Vučića u Njujorku, kada je Vučić zauzeo jasan stav i rekao sve ono što lideri misle, ali ne smeju da kažu, prenosi Hepi.

Vesić napominje da je Vučić otvoreno rekao da rat u Ukrajini nije prvi rat u Evropi, nego drugi rat nakon NATO agresije 1999. godine.

"Mi rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija imamo očuvan terirtorijalni integritet, ali narušen suverenitet, na šta smo sami pristali. Nama je teritorijalni integritet narušen, treba ga čuvati", kazao je Vesić.

On je dodao da Ukrajina nije priznala samoproglašenu državu Kosovo, kao i da su nam oni bratski narod i da tamo žive i Sloveni.

Što se tiče pitanja uvođenja sankcija Rusiji, Vesić smatra da zbog sankcija ispašta samo običan narod, napominjući da su prema Srbiji bile uvedene sankcije.

"Uvedene su Miloševiću, a ispaštao je narod. Na nas se vrši veliki pritisak da uvedemo sankcije. Mi ništa tajno nismo potpisali. SAD su nedavno imenovale ambasadora u Rusiji. Činjenica je da dolazi do poptune dekompozicije sveta. Prisustvujemo podeli sveta na dva dela sa dugoročnim posledicama. Mi se trudimo da imamo politiku koja ima dobre odnose sa svim zemljama, ali neka poglavlja nam se ne otvoraju", zaključio je Vesić.

#Goran Vesić