AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević ističe da je nakon govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN usledio frontalni diplomatski napad na našu državu i zvaničnike.

- Pravi rat se vodi protiv Srbije, ovo su napadi i pristisci kakvi nisu zabeleženi u Srbiji i ovom delu sveta još od 1999. godine i NATO bombarodvanja - rekao je Vučićević za Pink.

Kako je dodao, najvišim državnim funkcionerima, pre svega predsedniku Vučiću preti se na najstrašnije moguće načine.

Foto: TV Pink Printscreen

- Govor predsednika Vučića na Generalnoj skupštini UN je pravi razlog za napad na Srbiju. Dan posle toga Ana Brnabić je rekla kako mu neće oprostiti istinu koju je rekao za najvažnijom svetskom govornicom i tako je bilo. I samo su tražili bilo kakav povod i razlog da pokrenu medijsku mašineriju - istakao je Vučićević.

- Naš ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim potpisao jedan protokolarni papir koji predviđa buduće kontakte i konsulatcije. Nama se zamera što ne može biti predmet zameranja - objasnio je Vučićević.

Kako je dodao, slične takve sporazume potpisuju i druge zemlje, čak i one koje su sukobu.

- Zanimljivo je kako niko iz EU nije reagovao kada je Pjeter Sijarto bio u Moskvi i razgovarao sa Lavrovim, a otišao je tamo kršeći sve sankcije EU. Uvažavam poziciju Mađarske, ali se pitam kako im to ne smeta, a u pitanju je članica EU. Kako vam ne smetaju odnosi zemalja članica NATO, Turske sa Rusijom i to vrlo bliski? Sve je to politika licemerja - istakao je Vučićević.