AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona fabrike Grundfos u Inđiji.

Vučić je rekao da je ponosan što se danas proširuju kapaciteti danskog Grundfosa u Inđiji i da je ponosan što privlačimo investitiore u ovim teškim vremenima.

- Ja ću se građanima Srbije obratiti sveobuhvatno u subotu 8. oktobra - najavio je Vučić i istakao da će tada govoriti o ekonomskoj, energetskoj politici.

Vučić je rekao da će tada ljudi saznati šta su mere Srbije za uštedu energije i na koji način da se "prezime" jesen i zima, kao i to kakvu će politiku Srbija da vodi.

- Od petka imamo važne sastanke, prvo dolaze Evroparlamentarci, zatim u subotu idem u Bugarsku gde će biti i Ursula fon der Lajen - kazao je Vučić.

Kako dodaje, 6. oktobra je veliki samit političke zajednice u Pragu.

- Ovde 7. oktobra imamo otvaranje fabrike MTU, presrećan sam što se to dešava - najavio je Vučić.

Povodom politike Dragana Đilasa i njegovih komentara o sankcijama Rusiji Vučić kaže da razume sve koji na različite načine pokušavaju i iznose svoje stavove.

- Mi smo 200 dana već izdržali sa stabilnom politikom. Imate one koji bi po svaku cenu da učine ono što zapad traži, a imate one koji kažu da ništa ne treba da učinite, a platu dobijaju sa zapada. Put Srbije je trnovit, ali je to put pravo koji vodi računa o interesima Srbije, a ne o ličnim interesima - rekao je Vučić.

Govoreći o pritiscima na Srbiju Vučić kaže da je pritisak na naše rukovodstvo svakodnevan.

- Ja se ne borim ni za Putina ni za Bajdena, ni za koga, ja se borim za ove divne ljude u fabrici, za vas, za žene i muškarce Srbije, za naše roditelje i za našu decu - istakao je Vučić.

Kako kaže, gleda da razmišlja i o danu posle, jer on uvek postoji.

- Neko mora da razmišlja šta ćemo sutra kada budemo imali mir. Da, postoje brojni pritisci i oni će se umnožavati. Ja očekujem da ću moći građanima Srbije da govorim više o tome nakon svih ovih razgovora - kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, zbog birokratskog papira se poveo napad na Srbiju.

- To vam govori da oni imaju sve manje strpljenja, da je nervoza sve veća, da će sve grupe da budu aktivne, i za jednu i za drugu stranu, ali za nas koji nismo plaćeni od stranaca ostaje da gledamo Srbiju - istakao je Vučić.

Govoreći o samitu u Pragu Vučić kaže da će se videti ko će biti prisutan, kao i to šta će se dešavati prvih dana oktobra.

- Stvari se danas menjaju neverovatnom brzinom. Tamo će biti 41 zemlja. Videćemo ko će biti i ko će ići - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o izjavi Dragana Đilasa o uvođenju sankcija Rusiji, rekao je:

Ja ne verujem nekim drugim koji su govorili da ću ja da dovedem do sankcija, a oni su bili za sankcije i obmanjivali narod. Ovo je sad već politika koju ponavljaju svaki dan. Razumem ih. Pokušavaju na različite načine da iznose svoje političke stavove. Važno je da Srbija ima stabilnu politiku