AKTUELNO

Gradski menadžer je podsetio da je dug Grada Beograda, dok ga je vodio Dragan Đilas, iznosio 78 milijardi dinara 2013. godine, a da beogradski budžet ove godine iznosi 102 milijarde.

Član Gradskog odbora Beograd SNS Goran Vesić danas je rekao da funkcioner DS Balša Božović u nedostatku bilo kakvog programa širi mržnju i laži i "želi još tajkunskih kombinacija i ponovo Beograd zaduži za 1,2 milijarde evra".

Vesić, prenosi se u saopštenju Gradskog odbora SNS, ističe da Božović "sa svojom lopovskom družinom u sastavu Dilas, Šapić i Šutanovac" hoće da pljačka Beograd i dodaje:

- Svako ko želi dobro Beogradu trebao bi da bude srećan ako Vlada Republike Srbije želi da dodatno finansijski pomogne svom glavnom gradu. A kome će ako ne Beogradu koji čini 40 odsto društvenog proizvoda zemlje. Vlada Republike Srbije finansira obnovu polovine fasada u Beogradu, finansira 50 odsto obilaznice oko grada i mnoge druge projekte.

Navodi i da je za to koliko para ima Beograd dovoljno pogledati beogradski budžet 2017. koji iznosi 102 milijarde, dok je 2013. kada je grad vodio Đilas iznosio 78 milijardi dinara.

- A kako su Đilas, Šapić, Šutanovac, Jeremić i Janković radili pre nas dovoljno govori podatak da Gradsko saobraćajno preduzeće, za prvih 11 meseci 2010. godine, zaposlenima i privremeno angažovanim radnicima nije uplaćivalo zakonom propisane poreske doprinose za radni staž i zdravstveno osiguranje, dok je isplata neto zarada uredno vršena - ukazao je Vesić.

On je naznačio i da su samo te godine Đilas, Šapić i Šutanovac zadužili državu za 1.740.041.010 dinara samo u GSP.

- Te godine, pored tog duga, Beograd je bio najveći dužnik poreza u zemlji sa 1.643.852.250,91 dinara duga - precizirao je Vesić.

Ističe i da za razliku od vremena kada su grad vodili Đilas, Šapić i Šutanovac grad Beograd danas ne duguje ni dinar za porez, a sve obaveze prema korisnicima isplaćuje u dan.

- I sve to u uslovima kada smo vratili 500 miliona evra kredita, od 1.2 milijarde evra koliko je ova ekipa zadužila Beograd - dodao je Vesić i poručio da odgovorna gradska vlast, predvođena SNS, Beograd gradi i modernizuje.

U tom smislu Vesić apostrofira da je danas u Brogradu 1.111 aktivnih gradilišta, da se nezaposlenost smanjuje, a infrastrukturu unapređuje.

Božović je ranije izjavio da je "Beograd do pre pet godina finansijski pomagao gradovima i opštinama širom Srbije" dok je sada došlo do toga da se iz budžeta Srbije za njega "izdvaja pomoć od 100 miliona dinara jer ne može da izmiruje osnovne obaveze".

#Beograd

#Demokratska stranka

#Goran Vesić

'