AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovaće na Mediteranskoj konferenciji OEBS-a, najznačajnijem skupu u okviru italijanskog predsedavanja Kontakt grupi za saradnju sa mediteranskim partnerima, koja danas počinje u Palermu.

Glavna tema ovogodišnje Konferencije, koja traje do 25. oktobra, biće tokovi migranata i izbeglica preko Sredozemlja i bezbednosni izazovi koje nose, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U tom smislu, učešće ministra Dačića ima poseban značaj za našu zemlju imajući u vidu posvećenost Vlade Republike Srbije u prevazilaženju izazova izbegličko-migrantske krize.

Pročitajte još: SLAVLJE NA KIM! PREDSEDNIK VUČIĆ pozdravio uspeh Srpske liste: JOŠ JEDNOM SMO POBEDILI! (FOTO+VIDEO)

Šef srpske diplomatije učestvovaće na Plenarnoj sesiji Mediteranske konferencije OEBS-a, političkom segmentu visokog nivoa, koju će otvoriti italijanski ministar inostranih poslova Anđelino Alfano i generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger.

Ovogodišnja Mediteranska konferencija u Palermu predstavlja i priliku za realizaciju brojnih bilateralnih susreta na marginama skupa. Ministar Dačić razgovaraće sa svojim kolegama, ministrima inostranih poslova Italije i Malte, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova San Marina.

#Ivica Dačić

'