AKTUELNO

Premijerka Ana Branabić izjavila je danas u Skupštini Srbije da će, zahvaljujući povećenju penzija od pet odsto, od januara naredne godine 90 odsto penzionera imati veće penzije nego 2014. godine, kada su im penzije morale da budu smanjene radi državne finansijske konsolidacije.

Ona je rekla da je Srbija tada bila "tri meseca pred bankrotom".

- To tada nije tada rekla ni vlast, a ni opozicja, već Svetska banka, rekla je Brnabić apelujući na poslanike da pažljivo slušaju kada govori o penzijama jer je o tome stalno pitaju.

Brnabić je navela da su penzije morale da budu smanjene jer su u 2008. godini bile četiri puta povećene - dva puta redovno i dva puta vanredno, što je, po njenim rečima, bio pokušaj da se tadašnji izbori "kupe kroz povećenje penzija".

Pročitajte još: Vesić za Pink: Spremni smo da POBEDIMO NA IZBORIMA! Gradska vlast ima rezultate i viziju (VIDEO)

- Zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije, povećenju investicija i izvoza, sada imamo privredni rast na realnim osnovama, i možemo da povećavamo penzije, rekla je ona.

Brnabić je rekla da je Vlada Srbije povećala minimalnu cenu rada sa 130 na 140 dinara što je važno jer 350.000 građana prima minimalnu zaradu.

- Vlada će povećati neoporezivi deo zarade da bi taj izdatak imao 'neutralan' uticaj na budžet, rekla je premijerka u Skupštini Srbije odgovarajući na poslanička pitanja.

#Ana Brnabić

#Povećanje

'