AKTUELNO

Da li Srbija može da sedi na dve stolice?

Urednik “Pečata” Nikola Vrzić je govoreći o nedavnoj poseti Brajana Hojt Jia Srbiji i porukama koje je uputio rekao da su one očekivane, ali i najoštrije do sada.

- Treba da gledamo sopstvene interese. Zapad traži da priznamo nezavisnost Kosva, odreknemo se BiH i okrenemo se od Rusije, nije nam u interes da uđemo u direktan i oštar sukob, ali moramo da mislimo na svoje interese – rekao je Vrzić.

On je dodao da je situacija u Kataloniji, posledica Kosova.

-Pušten je duh iz boce, Španija upravo zbog Katalonije nije priznala nezavisnost Kosova. Katalonski parlament je uradio isto što i Albanci u Prištini, a EU je ponovo pokazala da ima duple standarde – istako je Vrzić.

Urednica portala Večernjih novosti Dragana Milovanović smatra da nije bitno na koliko stolica Srbija sedi i da se njoj dopada spoljna politika koju zemlja vodi, te da je važno očuvati nezavisnost.

Govoreći o zatvaranju Međunarodnog tribunala u Hagu, ona je rekla da će poslenja presuda biti doneta doneta 22. decembra Ratku Mladiću.

Prema njenim rečima, u tom tribunal su osuđena 63 Srbina na 1.000 godina zatvora.

- Mladić veoma loše izgleda, država je dala garancije, ali to njima nije dovoljno…Žele da ga osude 22. decembra – navela je Milovanović i ukazavši da je 14 Srba umrlo pre završetka procesa.

Kada je reč o Tribunalu u Hagu, urednik "Pečata" je napomenuo da su Srbi dobili više od 1.000 godina, a oko 60 za zločine nad Srbima, što znači da ih bezmalo i nije bilo.

- Haški tribulnal jedan od instrumenata američke politike koji je služio za sprovodjenje njihove agende na našim prostorima, nemamo razloga da ih smatramo pravim sudom i uvažavamo presude - ocenio je Vrzić.

#Hag

#SAD

#Srbija

'