AKTUELNO

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sa raspravom o amandmanima na predloženi rebalans budžeta za ovu godinu.

Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je na primedbe poslanika, te konstatovao da se od pojedinih čulo da hoće da grade bolnice, a dok su bili na vlasti nisu sagradili nijednu zdravstvenu ustanovu.

- Opet smo imali da čujemo priliku ideje od pojedinih poslanika koji bi gradili bolnice i zdravstnene ustanove, a interesantno je da dok su bili na vlasti nisu izgradili nijedan jedini novi zdravstveni objekat. 0, ništa - rekao je Mali.

Specijalne jedinice na KiM: "Poslali smo dodatne trupe"- U poslenjih 10 godina 135 zdravstvenih objekata. Što rekonstruisano, što izgrađeno. Trenutno se radi Tirševa 2, nastavljena je rekonstrukcija Kliničkog centra u Beogradu. Izrađen potpuno novi KC u Nišu, kreće KC Kragujevac, rekonstrukcija KC Vojvodina... Pa gde ste ljudi vi bili dok ste vodili državu? Jel ste spavali? Mislili ste sami o sebi, jer o građanima Srbije, o našem zdravstvu sigurno niste mislili.

- Za zdravstvo niste uradili ništa - rekao je Mali poslanicima koji su bili na vlasti: - A mi smo pokazali da možemo da izgradimo tri bolnice i to za vreme krize, u roku samo od 6 meseci.

Mali je pokazao sliku novog stradiona u Leskovcu, koji će biti otvoren do marta meseca sledeće godine.

- Pa nije da nismo investirali u zdravstvo, pa investiramo u stadione. Nego smatramo da je razvoj sporta važan, za razvoj lokalnih samouprava, za razvoj mladih - rekao je Mali te pokazao sliku stadiona koji se grade u Loznici, Zaječaru.

- Po najvišim stanradrima naredne godine krećemo da radimo i nacionalni stadion. Radimo i gradimo, Srbija ne staje. Imamo dovoljno rezervi da pomognemo i kada je kriza u pitanju i da podižemo plate i penzije.

#Siniša Mali