AKTUELNO

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije je večeras osudilo "nedavna nemila događanja u Skupštini Srbije".

Ministarstvo je ocenilo da je, bez obzira na imunitet poslanika, potrebno hitno preduzeti zakonske mere da bi država pokazala da osuđuje svaku vrstu nasilničkog ponašanja, bez obzira na to gde je i ko je počinilac.

Navodeći da je u njegovoj nadležnosti i briga o rodnoj ravnopravnosti, Ministarstvo rada je u saopštenju povodom spornog napada poslanika Dveri na predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković, ponovilo stav Vlade Srbije da se nasilje nad ženama neće tolerisati.

Foto: Tanjug

- Imajući u vidu da je u nadležnosti ;ovog Ministarstva i borba protiv nasilja nad ženama, a u cilju zaštite svih žena, bez obzira na političku, nacionalnu, versku ili bilo koju drugu vrstu pripadnosti, najoštrije osuđujemo ovakav čin - piše u saopštenju.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je u utorak da je troje poslanika Dveri upalo u njen kabinet, da su je vređali i vikali i onemogućavali da izađe iz kabineta kako bi se sastala sa italijanskom delegacijom.

Ona je kasnije u parlamentu pokazala modrice koje su joj kako je navela, nastale tom prilikom.

Pročitajte još: Koordinaciono telo osudilo napad na Gojkovićevu: 'Da li se Dveri tako ponašaju prema svojim majkama, sestrama...?'

Međutim, poslanici Dveri su negirali tvrdnje Maje Gojković, navodeći da su predsednicu Skupštine Srbije pitali zbog čega je njihov lider Boško Obradović udaljen sa sednice, kao i da je nisu vređali niti fizički napali.

#Dveri

#Maja Gojković

#Ministarstvo za rad | boračka i socijalna pitanja

#Napad

#Zoran Đorđević

'