AKTUELNO

Srbi u Kosovskoj Mitrovici danas su litijom obeležili gradsku slavu Mitrovdan, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić je nakon obreda lomljenja slavskog kolača poručio okupljenim građanima da će srpski narod u pokrajini nastaviti da se bori za svoj opstanak, svoj identitet i institucije

- Naši stari su govorili: Mitrovdanak hajdučki rastanak. Ovde u Kosovskoj Mitrovici ta poslovica ne važi. Ovde je svaki dan u godini dan borbe za opstanak, za očuvanje našeg kulturnog i nacionalnog identiteta, naših državnih i nacionalnih institucija - izjavio je Đurić na svečanosti kod spomenika Knezu Lazaru.

Prema njegovim rečima, Kosovska Mitrovica je grad koji uživa poštovanje, ljubav i poverenje čitave Srbije, zato što čitava Srbija zna da se Kosovska Mitrovica nalazi na braniku srpskih državnih i nacionalnih interesa.

Foto: Tanjug

- Dok god smo spremni da se borimo za ono što je naše, to naše nije i neće biti izgubljeno. Dok god smo spremni da se borimo, nikada nećemo biti poraženi, a mi smo spremni da se borimo zato što smo ovde svoji na svome - naglasio je Đurić.

Đurić je izrazio uverenje da će, kao što su neke prošle generacije istrajavale i u sabornosti i slozi dočekivale bolje dane, i danas narod na KiM složno, odlučno i snažno nastaviti da se čuva, bori i bude ponos i dika cele srpske nacije.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je ovom prilikom rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji na tome što pronalaze snage da se izbore za svoj opstanak imaju da zahvale čvrstim i neraskidivim vezama sa svojom državom Srbijom i podršci vlade i predsednika.

- Verujemo da ćemo biti još vise ujedinjeni, čvrsti i snažni. Pozitivne prilike su pred nama jedino ako budemo uz državu, složni i jedinstveni - kazao je Spirić.

#Kosovska Mitrovica

#Marko Đurić

'