AKTUELNO

Predsednik stranke Jedinstvena Srbija, članice vladajuće koalicije u Srbiji, Dragan Marković pozvao je danas međunarodnu zajednicu da reaguje povodom izjave člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu.

U juče objavljenom intervjuu za emačku RTV "Dojče vele", Izetbegović je rekao da je, što se njega tiče, Kosovo do sada trebalo da bude priznato, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH. Upitan da sa "Da" ili "Nne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo, Izetbegović je rekao: "Nadam se da da".

- Glavni problem kod izjave Bakira Izetbegovića o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova od strane BiH nije sam Izetbegović, već onaj koji mu je rekao da to kaže. Skandalozno je, ali i indikativno, da niko od međunarodne zajednice ne reaguje, ocenio je Marković u pisanoj izjavi.

On je upitao šta bi se desilo kada bi predsednik Republike Srpske (entiteta BiH) Milorad Dodik pomenuo referendum o otcepljenju Republike Srpske od BiH.

- Digla bi se i kuka i motika i iz Brisela i Vašingtona, napisao je Marković.

Pročitajte još: Stefanović za Pink: IZETBEGOVIĆ PRAVI OZBILJAN POTRES U ODNOSIMA SRBIJE I BiH a prvo bi trebalo da pogleda u SVOJE DVORIŠTE! (VIDEO)!

#Dragan Marković Palma

#Predsedništvo BiH

#Srbija

'