AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić je tokom popdnevnog sastanka s političkim savetnikom državnog sekretara SAD, Derekom Šoleom, izrazila nadu da će ova godina biti stabilnija, za razliku od prethodne, i zahvalila SAD zbog "konstruktivne uloge u očuvanju mira u regionu".

Vlade Srbije je saopštila da je Brnabić zahvalila SAD zbog otvorenog i konstruktivnog pristupa otvorenim pitanjima u regionu.

Ona je rekla da se nada da će "ovu godinu obeležiti stabilniji period, za razliku od prethodne koja je protekla u nestabilnosti i provokacijama izazvanim jednostranim potezima privremenih institucija u Prištini", piše u saopštenju.

Brnabić je ponovila da je očuvanje mira i stabilnosti prioritet Srbije koja će u odnosima s Prištinom "nastaviti da kroz dijalog ima konstruktivan pristup kao i do sada".

Brnabić i Šole su se složili da je saradnja Srbije i SAD veoma dobra u odbrani, a razgovarali su i o saradnji u energetici i privredi uopšte.

Predsednica Vlade je istakla značaj saradnje i investicija američkih IT kompanija kao veliki potencijal za razvoj Srbije, posebno jer najveći izvoz usluga iz Srbije upravo u SAD, piše u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić